Hårpleie Sjampo

Beste sjampo: 18 Populære produkter i stort sammenligningstest [Best i Test 2023]

Best i Test Beste sjampo downloadGEZY7X 1
Nora Hennig
Skrevet av Nora

Er du på utkikk etter den beste sjampoen som kan gi håret ditt et sunt utseende og en bukett av beroligende aromaer? Lurer du på hvilken sjampo som toppet vår sjampo test og er kåret som best i test? Da er du kommet til rett sted! Sjampo er ikke bare din første forsvarslinje mot skitne og fettholdige hårstrå, men også det magiske eliksiret som gir håret ditt den strålende glansen og mykheten det fortjener.

I denne artikkelen gir vi deg en grundig vurdering av 18 av de mest populære sjampoproduktene på markedet i dag. Ikke mer gjetting eller kaste bort penger på overprisede sjampoer som ikke leverer det de lover. Fra volumgivende sjampoer til de som takler hårtap og flass, har vi dekket det hele for deg. Ta del i vår omfattende forskning og oppdag hvilken sjampo som kan bli din nye favoritt. Vårt mål er enkelt – å hjelpe deg med å finne den beste sjampoen som passer perfekt for ditt unike hår og livsstil.

Gjennom vår omfattende testing ble Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo 250ml kåret til vinner og Best i Test. Entusiasmen vår for denne sjampoen, stammer fra dens fremragende ytelse.

Vi fant det utrolig effektivt for å styrke og beskytte håret. Med sin unike patenterte teknologi, Olaplexs egen bis-aminopropyl diglycol dimaleate-molekyl, jobber den aktivt for å fornye hårets skadede disulfidbindinger forårsaket av varme, kjemikalier og fysiske stress.

Resultatet er et sterkere, sunnere og mer strålende hår. Denne sjampoen etterlot håret vårt mye mer håndterbart, med redusert frizz og forbedret glans.

Det er også vegansk og uten sulfater, parabener og gluten, en stor fordel for oss med sensitiv hodebunn og de som er opptatte av miljøet. Olaplex No4 er som en luksuriøs behandling for håret ditt, gjenoppliver det slitet og behandlet hår, og gir det liv igjen.

Videre likte vi den milde, behagelige duften, noe som gjør hårvaskopplevelsen enda mer fornøyelig.

I vår mening, Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo er mer enn bare en sjampo – det er en nødvendighet for alle som ønsker å opprettholde et sunt og skinnende hår. Vi anser denne sjampoen som den beste på markedet, fortjener sin plass på toppen av vår liste.

Fordeler

 • Reparerer skader: Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo 250ml er designet for å reparere og styrke skadet hår ved å gjenopprette ødelagte bånd i hårstrukturen.
 • Fuktighetsgivende: Denne sjampoen inneholder ikke bare reparative ingredienser, men også fuktighetsgivende stoffer som hjelper til å holde håret ditt hydrert.
 • Fargebevarende: Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo 250ml beskytter hårfargen din, noe som gjør den ideell for de som har farget hår og ønsker å forlenge varigheten av fargen.

Ulemper

 • Pris: Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo 250ml er relativt dyrt sammenlignet med andre sjampoer på markedet.
 • Størrelse: Noen kunder har bemerket at 250ml-flasken ikke varer så lenge som de hadde håpet, noe som betyr at produktet må kjøpes regelmessig.

2. På andreplass kommer sjampoen Redken All Soft Shampoo 500ml

Vi er imponert over Redken All Soft Shampoo 500ml som har sikret seg en sterk andreplass i denne sammenligningstesten. Dette er et produkt vi har hatt gleden av å prøve, og med vårt erfarne øye ser vi tydelig hvorfor det scorer så høyt.

Vi la spesielt merke til hvordan sjampoen etterlater håret mykt og fleksibelt, noe som gir en naturlig følelse og et friskt utseende. Dette er en egenskap vi har lett etter i mange av sjampoene vi har testet, men det er sjelden vi kommer over et produkt som leverer så godt som Redken All Soft.

Videre er vi imponert over hvor godt denne sjampoen nærer tørt og skadet hår. Vi kunne se merkbare forbedringer i hårets struktur og helse etter bare noen få bruksområder, noe som gjør dette til en av våre favorittprodukter.

Til slutt, men definitivt ikke minst, setter vi pris på Redken All Soft Shampoos bruk av kvalitetsingredienser og dens evne til å rengjøre håret uten å fjerne de naturlige oljene. Dette er et viktig element i ethvert hårpleieprodukt, og det er tydelig at Redken har fått dette helt riktig.

Totalt sett er vi ekstremt fornøyde med Redken All Soft Shampoo 500ml. Det leverer på alle områder vi ser etter i en god sjampo, og vi kan uten tvil anbefale det til alle hårtyper.

Fordeler

 • Fuktighetsgivende: Redken All Soft Shampoo 500ml tilfører håret mye nødvendig fuktighet, forlater det silkemykt og glatt.
 • Reparasjon: Den inneholder ingredienser som hjelper til med å reparere skadet hår og forbedre hårets overordnede tekstur.
 • Volumgivende effekt: Den tykner og styrker hvert hårstrå for å gi håret ditt volum og et fyldig utseende.

Ulemper

 • Dyrt: Redken All Soft Shampoo 500ml er relativt dyr sammenlignet med andre sjampoer på markedet.
 • Kan forårsake kløe: Noen brukere rapporterer at sjampoen kan forårsake kløe eller irritasjon i hodebunnen.

3. På tredjeplass i sjampokategorien kommer Joico Hydra Splash Hydrating Shampoo 300ml

På en sterk tredjeplass finner vi Joico Hydra Splash Hydrating Shampoo 300ml. Ved første blikk, kan vi innse at dette er en sjampo som virkelig lever opp til sitt navn. Dens hydrerende egenskaper er uvurderlige, spesielt for de av oss med tørt og livløst hår. Når vi anvender dette produktet, etterlater det håret mykt, glansfullt og godt hydrert, uten tegn på tørrhet.

Et annet pluss med denne sjampoen er dens unike formula. Joico har satt sammen en blanding som ikke bare renser hårstråene dine, men også gir dem den nødvendige fuktigheten. Vi har fått et resultat som fremstår balansert og sunnere etter hver vask. Spesielt relevant er det kanskje i kalde, norske vintere når håret kan ha en tendens til å bli ekstra tørt og sprøtt.

Joico Hydra Splash Hydrating Shampoo imponerte oss også med sin lette konsistens. Trods dens intense fuktighet, veier den ikke håret ned. I tillegg er lukten mild, men frisk – en hyggelig bonus for oss som verdsetter disse detaljene.

Samlet sett står Joico Hydra Splash Hydrating Shampoo frem som en pålitelig tredjeplass i vår sammenligning. En velbalansert sjampo, som gir dypt hydrering, og etterlater håret både sunnere og mer livlig.

Fordeler

 • Fuktighetsgivende egenskaper: Joico Hydra Splash Hydratating Shampoo er infundert med hydrerende ingredienser som etterfyller hårets naturlige fuktighetsnivåer, noe som etterlater håret mykt og glatt.
 • Lett formel: På tross av dens dype fuktighetsgivende egenskaper har denne sjampoen en lett formel som ikke veier ned håret, og tilbyr dermed optimal balanse mellom fuktighet og volum.
 • Profesjonell kvalitet: Joico er kjent for sin profesjonelle hårpleiekvalitet, og denne sjampoen er ikke noe unntak. Den renser håret skånsomt og effektivt samtidig som det beholder naturlige oljer.

Ulemper

 • Pris: Joico Hydra Splash Hydrating Shampoo 300ml er relativt dyrt sammenlignet med andre sjampoer på markedet.
 • Forbruk: Noen kunder har rapportert at de må bruke mer produkt enn vanlig for å få den ønskede effekten, noe som kan føre til raskere forbruk av produktet.

4. Redken Extreme Shampoo 500ml

Vi har gleden av å gi en grundig anmeldelse av Redken Extreme Shampoo 500ml, et produkt som stolt hevder sin fjerde plass i vår store sammenligningstest.

Redken Extreme Shampoo skiller seg ut som et solid valg for de fleste hårtyper. Den er formulert med Redkens eksklusive RCT Protein Complex, som adresserer behovet til roten, kjernen og tuppene til hvert hårstrå. Vi kan bevitne forbedringer i hårstyrke, elastisitet og allmenn hårhelse etter bare noen få bruksområder.

En annen kronejuvel i produktet er 18-MEA-oljen. Denne oljen bidrar til å forsegle fuktighet og gi en jevn, skinnende finish. Det ble lagt merke til at vårt hår følte seg næret og fuktig, men aldri fettete.

I tillegg hjelper Interlock Protein Network også med å forsterke håret, øke dens motstandskraft mot slitasje og skade. Vi er imponert over hvor sunt, levende og velpleid håret vårt føltes etter å ha brukt denne shampooen.

Til tross for å være en styrkende shampoo, er Redken Extreme skånsom nok til daglig bruk, noe vi fant både praktisk og behagelig.

Samlet sett, tar vi av oss hatten for Redken Extreme Shampoo og dens evne til å balansere styrke og næring for å oppnå total hårforandring. Vi gir denne sjampoen to tomler opp.

Fordeler

 • Reparasjon og styrking: Redken Extreme Shampoo styrker håret ved å reparere skader og beskytte mot fremtidig skade. Den er spesielt formulert for å forhindre hårbrudd og splitte ender.
 • Tilfører fuktighet: Dette produktet gir intens fuktgjennomtrengning for å fjerne tørrhet og gjenopprette hårets naturlige glans og livlighet. Det er perfekt for tørt, sprøtt hår.
 • Lengevarende resultater: Redken Extreme Shampoo har en profesjonell kvalitetsformel som gir langvarige resultater. En enkelt applikasjon gir håret ditt den nødvendige boost for å holde det sunt og sterkt hele dagen.

Ulemper

 • Pris: Redken Extreme Shampoo 500ml er relativt høy i pris sammenlignet med andre shampooer i samme kategori.
 • Inneholder sulfater: Denne sjampoen inneholder sulfater, noe som kan være skadelig for sensitivt hår og hodebunn.

5. Maria Nila Palett True Soft Shampoo 350ml

Maria Nila Palett True Soft Shampoo er et laserkjærte produkt som vi kan anbefale fullhjertet. I en bransje der det er lett å drukne i jargon og overdrevne påstander, skiller dette produktet seg ut ved sin ytelse og kvalitet.

Hovedfunksjonen til Maria Nila Palett True Soft Shampoo er å gi næring og mykgjøre håret. Den er beriket med arganolje og har en kombinasjon av vitaminer og mineraler som bekjemper tørt og fint hår. Resultatet? Håret vårt føltes mykt, oppfrisket og fornyet.

Vi ble også imponert over den lette duften som er behagelig uten å være overveldende. Denne shampooen er egnet for daglig bruk, og i løpet av få uker merket vi en betydelig forbedring i tilstanden til håret vårt.

Det er også verdt å nevne at Maria Nila Palett True Soft Shampoo er fritt for sulfater og parabener, noe som gjør det enda tryggere for bruk på sensitiv hodebunn. Gitt den høye kvaliteten og fordelene ved denne shampooen, er det ingen overraskelse at den har sikret seg plassen på den femte plassen i vår liste.

Fordeler

 • Fuktighetsgivende: Maria Nila Palett True Soft Shampoo gir intensiv fuktighet og næring til tørt og slitt hår.
 • Vegan-vennlig: Dette sjampoen er 100% vegansk og dyrevennlig, noe som gjør det til et flott valg for bevisste forbrukere.
 • UV-beskyttelse: Denne sjampoen tilbyr UV-beskyttelse, noe som hjelper med å bevare hårfargen og beskytte hårstråene mot solskader.

Ulemper

 • Pris: Maria Nila Palett True Soft Shampoo kan være ganske dyr sammenlignet med andre sjampoer på markedet.
 • Tilgjengelighet: Denne sjampoen er kanskje ikke lett tilgjengelig i alle lokale butikker eller salonger, noe som kan gjøre det vanskelig for noen kunder å kjøpe den regelmessig.

6. Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 350ml

Vi har hatt gleden av å prøve Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 350ml, og vi kan si med sikkerhet at denne sjampoen virkelig lever opp til sitt navn!

Det første vi merket var hvor nærende denne sjampoen er. Med en unik blanding av ingredienser som aloe vera og vitamin E, klarte sjampoen å gjenopprette fuktighetsbalansen i håret vårt og etterlot det føltes mykt og sunn. Dette er en kraftig venn for de med tørt eller skadet hår, ettersom den arbeider på å helbrede skader fra innsiden – noe vi virkelig satte pris på.

Dessuten ble vi imponert over den pålitelige formelen. Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo er fri for parabener og sulfater, noe som betyr at det ikke bare er trygt for oss, men også for miljøet.

Til slutt, noe vi virkelig elsket, var duften. Med en subtil, naturlig aroma som følger deg gjennom dagen, sørget denne sjampoen for en beroligende og luksuriøs opplevelse hver gang vi brukte den.

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 350ml kom på sjette plass i vår test, men det er absolutt ingen småprestasjon gitt alle sterke konkurrenter den stod opp mot. Vi anbefaler på det sterkeste å prøve denne sjampoen selv, vi tviler ikke på at du vil bli like imponert som oss!

Fordeler

 • Fremmer sunn hodebunn: Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo inneholder ingredienser som roer ned irritert hodebunn, fremmer hårvekst og forebygger flass.
 • Vegansk og cruelty-free: Maria Nila-produkter er 100% veganske, noe som betyr at de ikke inneholder noen animalske ingredienser. De er også cruelty-free, noe som betyr at de ikke er testet på dyr.
 • Fargebeskyttende: Denne sjampoen inneholder også fargebeskyttende komplekser for å forhindre at fargen falmer og håret ser glansløst ut.

Ulemper

 • Pris: Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 350ml er ganske dyrt sammenlignet med andre sjampoer på markedet.
 • Størrelse: Noen brukere har rapportert at de synes 350ml er for lite, spesielt med tanke på prisen, og at de må kjøpe nytt oftere enn de ønsker.

7. MoroccanOil Hydrating Shampoo 250ml

Vi er overbevist om MoroccanOil Hydrating Shampoo 250ml og dens unike egenskaper. Dette er den syvende sjampoen på vår liste, og vi har grundige grunner for denne rangeringen.

Sjampoen er enestående når det gjelder dens hydreringsegenskaper. Etter bruk vil man merke håret opplever en intens gjenoppbyggende prosess. Dette skyldes den innovative formelen som inkluderer arganolje, rød alge, og vitamin A og E. Disse komponentene gjenoppretter hårets elastisitet, glans og tar hånd om tørr hodebunn.

MoroccanOil Hydrating Shampoo 250ml sørger for at fuktigheten blir beholdt i håret, noe som er essensielt for sunn hårvekst. Den er også fargebevarende, noe som betyr at den er trygg for farget hår.

Videre har sjampoen en fortryllende duft som styrker opplevelsen. Duften er en blanding av søte floraler, pleiende treoljer og fruktig sitrus, noe som gir et positivt inntrykk av velvære.

Til tross for å havne på syvende plass, er MoroccanOil Hydrating Shampoo 250ml definitivt en sterk konkurrent når det kommer til fuktighetsgivende sjampoer. Den er en pålitelig hårpleie løsning for de som opplever tørt og kjedelig hår. Vi vil absolutt anbefale den.

Fordeler

 • Hydrerende egenskaper: MoroccanOil Hydrating Shampoo 250ml er spesifikt formulert for å gi intens fuktighet til tørt og skadet hår, noe som gir det utseendet på glatt og glansfullt hår.
 • Rik på næringsstoffer: Dette sjampoen er infundert med arganolje, rik på vitamin E og essensielle fettsyrer, som bidrar til å styrke og nære håret.
 • Fri for skadelige kjemikalier: MoroccanOil Hydrating Shampoo 250ml er fri for sulfater, fosfater og parabener, noe som gjør det trygt for daglig bruk og passer til alle hårtyper.

Ulemper

 • Pris: MoroccanOil Hydraterende Sjampo 250ml er forholdsvis dyrt sammenlignet med andre sjampoer på markedet.
 • Ikke egnet for alle hårtyper: Noen brukere har rapportert at sjampoen kan være for tung for fint hår, noe som kan gjøre håret flatt og livløst.

8. ACO Special Care Dry Scalp Moisturising Shampoo 200ml

Vi har nylig hatt gleden av å teste ut ACO Special Care Dry Scalp Moisturising Shampoo 200ml. Denne sjampoen er utformet spesielt for tørt og sensitivt hodebunn, og den gjorde en god jobb med å holde hodebunnen vår fuktig og kløefri.

Etter flere bruk bemerket vi en betydelig forbedring i hodebunnen vår, med redusert tørrhet og irritasjon. Vi satte spesielt pris på at denne sjampoen er parfymefri, noe som vil være en stor fordel for de av oss med spesielt følsom hud.

ACO Special Care Dry Scalp Moisturising Shampoo skaper et fyldig skum som renser håret grundig, men mildt. Den etterlater håret mykt og lett å gre, uten å tørke ut eller strippe det for naturlige oljer.

Vi mener at denne sjampoen vil være et utmerket valg for de som sliter med tør hodebunn. Denne sjampoen tilbyr en skånsom, men effektiv løsning som kan bidra til å forbedre tilstanden til både hodebunnen og håret.

Alt i alt, selv om ACO Special Care Dry Scalp Moisturising Shampoo ikke toppet vår liste, er det definitivt en solid konkurrent og absolutt verdt å vurdere for de som ønsker å lindre tørrhet og kløe i hodebunnen.

Fordeler

 • Fuktighetsgivende formel: ACO Special Care Dry Scalp Moisturising Shampoo er formulert med nøyaktige fuktighetsgivende ingredienser som gjenoppretter fuktighetsnivået i tørt og grovt hår, og holder det hydrert og glatt.
 • Effektiv mot tørr hodebunn: Dette produktet er spesielt laget for å bekjempe tørr hodebunn. Den dypt nærende formelen gir lindring fra kløe og flak, forårsaket av tørr hodebunn.
 • Milde ingredienser: ACO Special Care Dry Scalp Moisturising Shampoo inneholder milde ingredienser, noe som gjør den ideell for daglig bruk. Den er fri for parabener og fargestoffer, noe som minimerer risikoen for hudirritasjon.

Ulemper

 • Dyrt: ACO Special Care Dry Scalp Moisturising Shampoo 200ml kan være litt mer kostbar enn andre sjampoer på markedet.
 • Ikke alltid tilgjengelig: Det er noen rapporter om at ACO Special Care Dry Scalp Moisturising Shampoo 200ml ikke alltid er lett tilgjengelig i lokale butikker eller nettbutikker i Norge.

9. Nisim NewHair Biofactors Normal/Dry Hair Shampoo 240ml

Vi var imponert over Nisim NewHair Biofactors Normal/Dry Hair Shampoo, som kom på niende plass i vår sjampo-sammenligningstest. Spesielt tiltalte det oss at denne sjampoen er designet spesifikt for normal til tørr hårtype, og produsentens løfte om å balansere hodebunnens naturlige oljer.

Nisim Shampoo inneholder bioaktive stoffer som fremmer hårvekst og gir håret en sunn glans. Med sin naturlige formel, fri for skadelige kjemikalier, kunne vi trygt bruke produktet uten å bekymre oss for skadelige effekter på hår eller hodebunn.

Vi fant at Nisim NewHair Biofactors sjampo etterlot håret vårt rent og mykt, uten den stramme følelsen man noen ganger kan oppleve med andre sjampoer designet for tørt hår. Dessuten kunne vi merke en signifikant forbedring av hårets tekstur og styrke.

For de av oss med følsom hodebunn, var dette sjampo et fantastisk alternativ. Beriket med naturlige planteekstrakter, så som horsetail, kamille og rosmarin, beroliget det hodebunnen, samtidig som det fremmet sunn hårvekst.

Selv om Nisim NewHair Biofactors Normal/Dry Hair Shampoo ikke toppet listen vår, har det bevist seg som et høykvalitets produkt som definitivt er verdig sin plassering. Det var et utmerket tillegg til vår hårpleie rutine, og vi anbefaler det varmt for alle med normal til tørt hår.

Fordeler

 • Øker hårveksten: Nisim NewHair Biofactors Normal/Dry Hair Shampoo 240ml er kjent for å øke hårveksten og kan bidra til tykkere og sunnere hår over tid.
 • Bekjemper tørrhet: Denne sjampoen er spesielt designet for normalt til tørt hår, og hjelper til med å fukte hodebunnen og redusere tørrhet og flak.
 • Naturlige ingredienser: Nisim NewHair Biofactors sjampo er laget med biofaktorer som næring til hårets røtter, noe som kan stimulere ny hårvekst og forbedre hårets generelle tilstand.

Ulemper

 • Pris: Nisim NewHair Biofactors Shampoo er betydelig dyrere enn mange lignende produkter på markedet.
 • Absorpsjon: Noen brukere har rapportert at sjampoen ikke absorberer godt i hår, og etterlater en fet følelse.

10. Kerastase Genesis Bain Hydra-Fortifiant Shampoo 250ml

Vi ble gledelig overrasket da vi testet Kerastase Genesis Bain Hydra-Fortifiant Shampoo. Denne sjampoen ble nummer 10 i vår store sammenligningstest, og det er tydelig at det er en kvalitetssjampo.

Førsteinntrykket er at sjampoen leverer en virkelig luksuriøs opplevelse. Med sin elegante pakning og rike konsistens er det lett å forstå hvorfor dette merket er så høyt verdsatt blant brukerne.

Kerastase Genesis Bain Hydra-Fortifiant Shampoo gav en intens fuktighetsgivende følelse, og det tar bokstavelig talt kun en omgang med vask for å merke forskjellen. Håret føles umiddelbart mer næret og styrket etter bruk. Vi var imponert over hvor silkemykt og håndterbart håret føltes etterpå; pluss at det også så mer glansfullt ut.

En spesiell omtale fortjener også den forfriskende duften av denne sjampoen. Duften komplimenterer virkelig den luksuriøse følelsen ved bruk av dette produktet.

Selv om Kerastase Genesis Bain Hydra-Fortifiant Shampoo ikke nådde førsteplass på listen vår, kan vi trygt si at det er et produkt av høy kvalitet som definitivt er verdt å prøve. Det kan gi en ekte SPA-opplevelse hjemme, og etterlater håret mykt, skinnende og fullt av liv. Vi anbefaler dette produktet sterkt.

Fordeler

 • Styrker håret: Kerastase Genesis Bain Hydra-Fortifiant Shampoo gir intens hydrering og næring som bidrar til et sterkere, mer motstandsdyktig hår.
 • Bekjemper håravfall: Shampooen inneholder stammecelle-teknologi som effektivt bekjemper håravfall og gir tykkere og fyldigere hår med regelmessig bruk.
 • Passer for sensitiv hodebunn: Formulert med milde ingredienser, denne sjampoen er skånsom nok til å brukes på sensitiv hodebunn uten å forårsake irritasjon eller tørrhet.

Ulemper

 • Tilfredsstillende prislapp: Kerastase Genesis Bain Hydra-Fortifiant Shampoo 250ml er kjent for å være litt dyrere enn andre konkurrerende produkter på markedet.
 • Ineffektiv for noen hårtyper: Noen brukere har rapportert at denne sjampoen ikke var i stand til å håndtere deres ekstremt tørre eller fet hår tilfredsstillende.

11. Kevin Murphy Maxi Wash Shampoo 250ml

Vi har virkelig blitt imponert over Kevin Murphy Maxi Wash Shampoo 250ml. Dette er ikke bare en sjampo, men en detox for håret. Det har den unike evnen til å fjerne produktbygging og andre urenheter, samtidig som det gjenoppretter hårets naturlige glans og vitalitet.

Formuleringen er utrolig balansert. Den er kraftig nok til å få jobben gjort, men mild nok til ikke å skade håret eller hodebunnen. Produktet er fri for sulfater og parabener, noe som er et stort pluss for oss. Håret vårt føltes renset, men fortsatt fuktet etter bruk.

Duften er subtil og ren. Den gir en forfriskende opplevelse under dusjen og en behagelig aroma i håret gjennom dagen.

Bruken av Kevin Murphy Maxi Wash Shampoo bør skje en gang i uken, eller når håret føles spesielt tungt og overbelastet. Påfør, la det virke i noen minutter og skyll grundig for best resultat.

Selv om den sikret 11. plass i denne testen, mener vi at Kevin Murphy Maxi Wash Shampoo 250ml definitivt har fortjent en plass blant de beste sjampoene på markedet. Den leverer enestående resultater, spesielt for de med produktbygging og urenheter i håret. Eventuell rom for forbedring? Vel, det er litt av en strekning, men vi ville ikke ha vært imot en litt større flaske.

Fordeler

 • Detoxifiserende egenskaper: Kevin Murphy Maxi Wash Shampoo har detoxifiserende egenskaper som hjelper å fjerne oppsamlinger av produkter, oljer og forurensninger, for å etterlate hår og hodebunn ren og frisk.
 • Skånsom mot hodebunnen: Denne sjampoen er formulert med milde ingredienser, noe som gjør den til et trygt valg for en sensitiv hodebunn.
 • Forlenger hårfargen: Maxi Wash er designet for å bryte ned fett og fjerne overflødig produkt uten å strippe hårfargen, noe som gjør den ideell for farget og behandlet hår.

Ulemper

 • Pris: Kevin Murphy Maxi Wash Shampoo 250ml er relativt dyr sammenlignet med andre sjampoer på markedet.
 • Inneholder sulfater: Selv om det er utformet for å være skånsomt, inneholder denne sjampoen sulfater, som kan forårsake tørrhet eller irritasjon for noen mennesker med følsom hodebunn.

12. Redken Volume Injection Shampoo 300ml

Vi har testet Redken Volume Injection Shampoo 300ml og er imponert over resultatene. Dette produktet gir tykt, voluminøst hår uten å veie det ned, noe som er en stor fordel for de med fint eller tynnt hår.

Redken Volume Injection er formulert med en unik teknologi som gir håret fantastisk løft og fylde. Etter bruk merker vi at håret føles mykere og ser sunnere ut. Vi elsker også at denne sjampoen beskytter mot uttørking, noe som er viktig for å bevare hårets naturlige fuktighet.

Redken er kjent for sine høykvalitets hårpleieprodukter, og dette er definitivt ikke et unntak. Vi har merket en betydelig forbedring i hårets tilstand etter bruk, noe som gjør det til en verdig plassering på vår teste liste.

Selv om Redken Volume Injection Shampoo ikke nådde toppen av vår rangering denne gangen, er det fortsatt en sterk konkurrent. Denne sjampoen er absolutt verdt å vurdere hvis du leter etter et produkt som effektivt kan gi håret ditt det løftet det trenger.

Fordeler

 • Forbedrer volumet: Redken Volume Injection Shampoo inneholder en formel som gir håret økt volum og fylde, perfekt for de med fint eller flatt hår.
 • Fuktighetsgivende virkning: Denne sjampoen bidrar til å forbedre hårets mykhet og glans, og gir deg fyldigere og sunnere hårfølelse..
 • Effektiv mot flass: Redken Volume Injection Shampoo hjelper også med å bekjempe flass og tørr hodebunn, og etterlater deg med et frisk og rent hår.

Ulemper

 • Pris: Redken Volume Injection Shampoo 300ml er dyrere sammenlignet med andre volumgivende sjampoer på markedet.
 • Ingen langvarig effekt: Noen brukere har rapportert at volumeffekten av denne sjampoen ikke varer lenge, og at de må bruke produktet hver dag for å opprettholde resultatene.

13. Maria Nila Dry Shampoo 250ml

Vi har prøvd ut Maria Nila Dry Shampoo 250ml og selv om den plasserte seg på 13. plass i denne testen, må vi si vi er fornøyde. Vi var særlig imponert over hvor raskt og effektivt den absorberte olje fra hodebunnen, etterlot håret følelsen friskt og rent.

Maria Nila Dry Shampoo 250ml har en forfriskende duft som ikke er for sterk, noe vi setter pris på. Den er lett å bruke og etterlater ikke en hvit rest som noen andre tørre sjampoer kan gjøre. Det gir også håret litt ekstra volum, noe som alltid er en bonus.

Produktet er også cruelty-free og vegan, noe som er noe vi alltid ser etter. I tillegg, respekterer vi Maria Nila for deres innsats for å redusere sin miljøpåvirkning – flaskene er karbonkompensert og de støtter forskjellige miljøprosjektene rundt om i verden.

Selv om den ikke toppet vår liste, er vi sikre på at Maria Nila vil være et flott tillegg til enhver hårpleie rutine. Den har sine fordeler og det er ingen tvil om at dette er et kvalitetsprodukt.

Fordeler

 • Forfrisker håret: Maria Nila Dry Shampoo 250ml er utmerket for å gi håret et løft mellom vasker ved å fjerne olje og forurensing, etterlater håret ser friskt og rent ut.
 • Beskyttende formulering: Dette tørrsjampoen inneholder Color Guard Complex, som bidrar til å beskytte hårfarge og reparerer skader forårsaket av UV-stråling.
 • Lett og ikke-klissete: Tørrsjampoen holder håret lett og klumpfritt med en behagelig duft som varer lenge.

Ulemper

 • Pris: Maria Nila Dry Shampoo 250ml er litt dyr sammenlignet med andre lignende produkter på markedet.
 • Etterlater litt rester: Noen brukere har rapportert at dette tørrsjampoen kan etterlate et hvitt rester i mørkt hår, noe som kan virke merkbart.

14. Kerastase Résistance Bain Force Architecte Shampoo 250ml

Hvis du er på jakt etter en sjampo som kan reparere skadet og svekket hår, kan vi varmt anbefale Kerastase Résistance Bain Force Architecte. Selv om denne sjampoen ikke nådde toppen i vår store sammenligningstest, plasserte den seg solid på en 14. plass, og er absolutt et sterkt valg.

Etter å ha testet denne sjampoen, merket vi at håret vårt ble mykere og mer håndterbart, uten at det føltes tungt eller uttørret. Kerastase Résistance Bain Force Architecte sjampo er formulert med Pro-Keratin og Ceramides, som bidrar til å styrke og restrukturere hårfibre samtidig som det forhindrer ytterligere hårskader.

Ved bruk av denne sjampoen flere ganger i uken, merket vi at håret vårt begynte å få tilbake sin naturlige styrke og glans igjen. Dette gjorde at vi kunne håndtere det lettere og det ble mer motstandsdyktig mot daglig slitasje.

Selv om Kerastase Résistance Bain Force Architecte ikke kom på toppen i vår test, er det fortsatt en sjampo vi vil anbefale på det sterkeste. Så, hvis du sliter med svakt eller skadet hår, kan denne sjampoen være en sann livredder for deg.

15. Kerastase Blond Absolu Bain Ultra Violet Shampoo 250ml

På en anerkjent 15. plass i vår store sammenligningstest finner vi den anerkjente Kerastase Blond Absolu Bain Ultra Violet Sjampo. Dette er en sjampo spesielt utformet for å ta vare på blondt hår, og gir optimale resultater ved regelmessig bruk.

Denne sjampoen fra Kerastase er infundert med ultrafiolett nøytraliserende pigmenter som bidrar til å bekjempe misfarging i blondt og bleket hår. Det er ikke bare dette som plasserer den blant de mest populære produktene, men også dens evne til å forbedre hårets tekstur og styrke.

Når vi bruker Kerastase Blond Absolu Bain Ultra Violet Sjampo, opplever vi en synlig forskjell etter bare en enkelt applikasjon. Håret blir mykere, blankere og misfargingen reduseres. Dette er en sjampo som bekjemper brassighet og gule undertoner for å bringe tilbake hårets naturlige glans og utstråling.

Til tross for sin sterke effekt, er sjampoen skånsom mot hodebunnen og kan derfor brukes ofte uten at det oppstår irritasjon. Vi mener at Kerastase Blond Absolu Bain Ultra Violet Sjampo absolutt fortjener sin plass i vår oversikt over de beste sjampoene i 2023.

Fordeler

 • Fjerner gule toner: Kerastase Blond Absolu Bain Ultra Violet Shampoo har violette pigmenter som effektivt fjerner gule toner fra blondt eller grått hår, og gir en avkjølt og revitalisert blonde.
 • Gjenoppliver Haarstrukturen: Denne sjampoen er beriket med Hyaluronsyre som gjenoppliver hårstrukturen og etterlater håret mykere og mer håndterbart.
 • Langvarig fargebeskyttelse: Formelen er designet for å tilby maksimal fargebeskyttelse i opptil 40 dager, noe som hjelper deg å bevare det perfekte blonde håret i lengre tid.

Ulemper

 • Høy pris: Kerastase Blond Absolu Bain Ultra Violet Shampoo er mer kostbart enn mange andre sjampoer på markedet.
 • Kan tørke ut håret: Noen brukere har rapportert at denne sjampoen kan føre til tørrhet i håret etter langvarig bruk.

16. Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo 198ml

Vi har testet Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo 198ml og erfart dens formidabel funksjoner. Selv om det ikke toppet listen vår, gir denne tørrsjampoen en utmerket ytelse og fortjener definitivt sin posisjon på en anstendig 16. plass i vår omfattende sammenligningstest.

Den største fordelen med denne tørrsjampoen er dens evne til å fjerne olje, svette og lukt effektivt. Den etterlater håret følelser friskt og rent og forlenger pålitelig tiden mellom hårvask. Dette produkter, formulert uten parabener, ftalater og sulfater, er mildt mot hodebunnen og etterlater ingen synlige rester, noe som er noe vi setter stor pris på.

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo er også kjent for dens holdbarhet og evne til å bidra med volum, noe som gir en ekstra dimensjon til produktets bruksområder. Duften er delikat og behagelig, på ingen måte overveldende, noe som gir en behagelig duft i løpet av dagen.

Selv om denne tørrsjampoen kanskje ikke er for alle, spesielt de med mer følsom hodebunn, har det mange positive attributter som gjør det til et pålitelig valg for de aller fleste. Hvis du er ute etter en tørrsjampo som gjør jobben sin godt, kan Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo være et utmerket valg for deg.

Fordeler

 • Effektiv Rengjøring: Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo er kjent for sin effektive rengjøring, som fjerner olje, svette og lukt for å gi håret en ren og frisk følelse.
 • Skader ikke håret: Dette tørrsjampoen er fri for sulfater, silikon, parabener og fargestoffer, noe som betyr at det ikke skader håret eller hodebunnen.
 • Legger til volum: I tillegg til å rengjøre, gir Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo håret ekstra volum og tekstur, noe som er perfekt for å style håret ditt.

Ulemper

 • Pris: Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo 198ml er noe dyrere enn andre tørre sjampoer på markedet.
 • Effekt: Noen brukere har rapportert at denne tørre sjampoen kan etterlate en hvit rester i mørkt hår.

17. Redken Scalp Relief Dandruff Control Shampoo 250ml

Vi har testet Redken Scalp Relief Dandruff Control Shampoo, og selv om den kom på 17. plass, har den fortsatt mange gode kvaliteter.

Vi merket straks at sjampoen har en behagelig konsistens som er lett å fordele i håret. I tillegg har den en frisk duft som varer i flere timer etter bruk.

Dette er en sulfatfri sjampo som er det mest anbefalte for å lindre flassproblemer. Redken Scalp Relief Dandruff Control Shampoo inneholder pyrithione sink, en aktiv ingrediens som bekjemper flass. Etter flere uker med bruk merket vi en betydelig forbedring: mindre flass og kløe på hodebunnen.

Et annet pluss er at denne sjampoen har fuktighetsgivende egenskaper. Huden vår føltes fuktet, og håret synes å være mykt og glansfullt. På tross av dens intensive behandling, virket det ikke uttørkende på håret vårt, hvilket er et stort pluss.

Til tross for at den kom på 17. plass i vår test, mener vi Redken Scalp Relief Dandruff Control Shampoo er et solid valg for de med flassproblem. Og selv om det ikke er den mest effektive sjampoen vi har testet, gir den gode resultater med regelmessig bruk. Denne sjampoen leverer på mange viktige områder, frisk duft, lett konsistens og flaske design som er lett å håndtere.+

Alt i alt anbefaler vi denne Redken-sjampoen for de som søker lindring fra flassproblemer og ønsker et sunt, glansfullt hår.

Fordeler

 • Hjelper mot flass: Redken Scalp Relief Dandruff Control Shampoo hjelper effektivt med å bekjempe flass og lindrer samtidig kløe og irritasjon på hodebunnen.
 • Bevarer fuktighet: Denne sjampoen bevarer naturlig fuktighet i håret, slik at det ikke tørker ut eller føles strått etter bruk.
 • Suitable for daily use: Formulert for daglig bruk, så du kan bekjempe flass og opprettholde sunn hodebunn hver dag.

Ulemper

 • Pris: Redken Scalp Relief Dandruff Control Shampoo har en høyere pris sammenlignet med andre sjampoer i samme kategori.
 • Innhold: Noen brukere har klaget på at denne sjampoen inneholder sterke kjemikalier som kan være skadelige for sensitiv hodebunn.

18. KMS California Head Remedy Dandruff Shampoo 300ml

Vi har testet KMS California Head Remedy Dandruff Shampoo 300ml og det kommer på en solid 18. plass i vår sammenligningstest. Dette er en kvalitetsshampoo designet for å bekjempe flass og andre hodebunnsutfordringer.

Først og fremst ble vi positivt overrasket over hvor effektiv denne sjampoen er til å håndtere flass. Etter kun få ukers bruk kunne vi merke en betydelig reduksjon i flass-problemene. Sjampoen har en frisk duft og etterlater håret mykt og rent. Den har også en balanserende effekt på hodebunnen vår, hvilket bidrar til å forhindre ny flassdannelse.

KMS California Head Remedy Dandruff Shampoo skiller seg ut med sin spesielle formel. Den inneholder blant annet rosmarin og trollhassel, som er kjent for sine anti-inflammatoriske og kløestillende effekter. Dette har uten tvil bidratt til shampooens overbevisende resultater i vår test.

Selv om det kom på 18. plass i sammenligningstesten vår, må vi understreke at KMS California Head Remedy Dandruff Shampoo 300ml er et godt alternativ for deg med flassutfordringer. Denne sjampoen leverer resultater og står som et sterkt alternativ mot de dyrere merkene på markedet. Vi anbefaler dere absolutt å prøve denne om du sliter med flass.

Fordeler

 • Sjampo for flass: KMS California Head Remedy Dandruff Shampoo er spesielt designet for å bekjempe og forebygge flass, noe som sikrer at hodebunnen din er ren og sunn.
 • Gjenoppretter hodebunnens helse: Denne sjampoen gjenoppretter balansen i hodebunnen ved å fjerne uønsket oppbygging og olje, og gir deg lettelse fra kløende og irritert hodebunn.
 • Inneholder viktige vitaminer: Denne sjampoen er beriket med vitamin E, som styrker håret fra rot til spiss og forhindrer skade forårsaket av miljøfaktorer.

Ulemper

 • Lukter sterkt: Noen brukere rapporterer at KMS California Head Remedy Dandruff Shampoo har en tung, medisinsk lukt som noen kan finne ubehagelig.
 • Kan tørke ut håret: Selv om det er effektivt for å behandle flass, kan dette produktet være for tøft og tørre ut noen hårtyper, spesielt hvis det brukes regelmessig.

Ultimativ Kjøpeguide for Sjampo: Hva du Må Vite for å Velge Best i Norsk Marked

Før du velger hvilken sjampo du skal kjøpe, må du først bestemme deg for hvilken type hår du har. Fordi vi alle har forskjellige hårtyper, vil det sjampo som fungerer best for en person ikke nødvendigvis være det beste for deg. Du må tenke på om håret ditt er fett, tørt, eller normalt, samt om du har følsom hodebunn.

Velge en sjampo som passer for din hårtype er det første skrittet for å finne den beste sjampoen. For eksempel, en sjampo for tørt hår vil gjerne ha fuktighetsgivende ingredienser, mens en sjampo for fett hår vil fokusere på å fjerne overflødig olje fra hodebunnen.

Du må også se på ingredienslisten for å sikre at sjampoen ikke inneholder skadelige kjemikalier som kan skade håret ditt. Du må være spesielt oppmerksom på sjampoer som inneholder sulfater, parabener og silikoner, da disse kan virke irriterende på hodebunnen og tørke ut håret.

Sist men ikke minst, er det også lurt å vurdere dine personlige preferanser når det gjelder duft og konsistens. Hvis du liker en bestemt duft eller foretrekker en lett sjampo over en tykk, så vil dette også være en faktor når du velger den beste sjampoen for deg.

Ved å ta hensyn til disse faktorene – hårtype, ingredienser og personlige preferanser – vil du være godt på vei til å finne den beste sjampoen på det norske markedet.

Ofte Stilte Spørsmål om Sjampo

Hva er forskjellen mellom sjampo og balsam?
Sjampo brukes til å rengjøre håret og hodebunnen ved å fjerne smuss og oljer. Balsam brukes etter sjampo for å fukte og konditionere håret, noe som hjelper til med å forhindre skade og tørre ender.
Hvor ofte bør jeg bruke sjampo?
Hvor ofte du bør vaske håret avhenger av din hårtype og din individuelle livsstil. Generelt kan de fleste mennesker vaske håret sitt et par ganger i uken.
Er det noen sjampoer som er bedre for håret mitt enn andre?
Ja, ulike sjampoer er formulert for ulike hårtyper og problemstillinger. For eksempel, hvis du har tørt hår, kan du se etter en sjampo som fokuserer på fuktighetsgivende. Hvis du har håravfall, er det sjampoer som hjelper til med å styrke håret og fremme hårvekst.
Kan sjampo forårsake håravfall?
I sjeldne tilfeller kan noen mennesker oppleve økt håravfall hvis de er følsomme for visse ingredienser i sjampoen. Men for de aller fleste vil ikke sjampo direkte forårsake håravfall.
Er det dårlig å bruke sjampo hver dag?
Hvis du har veldig oljete hår, kan du kanskje trenge å vaske håret hver dag. Men for de fleste kan daglig vask med sjampo tørke ut hår og hodebunn. Det kan være lurt å alternere mellom dagene du vasker håret for å forhindre dette.

Sammendrag: Beste sjampo

Etter nøye vurdering og sammenligning, står det klart at Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo 250ml skiller seg ut som den beste sjampoen. Denne sjampoen gir ikke bare håret en dyp rens, men styrker også håret fra innsiden ved å reparere ødelagte bindinger. Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo 250ml er absolutt å anbefale for et sunnere og sterkere hår.

Om forfatteren

Nora Hennig

Nora

Legg igjen en kommentar